Agresiv, în stare de ebrietate avansată și fără permis de conducere. Un șofer a fost reținut noaptea trecută în capitală (VIDEO)

Urmărire și reținere ca în filmele de acțiune pe străzile Capitalei. Mai multe echipaje ale poliției au pornit noaptea trecută în goană pe urmele unui șofer beat criță la volan și care nu avea la el permisul de conducere. După câteva minute de goană, fugarul, care conducea haotic, pe contrasens a fost blocat de echipajele de poliție și dus la poliție. În automobil se mai aflau încă trei persoane, care, la fel, au avut un comportament agresiv și au fost reținuți de poliție.

Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, locuitori ai Capitalei, au fost reținuți aseară în jurul orei 23:00, la intersecția străzilor Matei Basarab și Nicolae Dimo. Oamenii legii au pornit pe urmele mașinii, după ce au observat că șoferul conducea haotic pe strada Nicolae Dimo din sectorul Râșcani. În momentul reținerii, atât șoferul de 21 de ani, dar și cei trei pasageri au manifestat un comportament agresiv.

Șoferul automobilului a fost supus testului de alcoolemie, iar rezultatul a arătat că acesta avea o concentrație de 0.81 mg/l de alcool în aerul expirat, de aproape șase ori mai mult decât norma admisibilă. Totodată, acesta nu avea cu el permisul de conducere.

”Acesta este un aparat de măsurare a alcoolului în aerul expirat. Faci o suflare până auzi un sunet specific.
– Am înțeles.
– Nu pune mâna. Suflă! Suflă! Suflă! E bine așa!
– Cât este?
– 0,81.
– Mai tare!
– 0,81”.

Toate patru persoane au fost reținute și duse la inspectorat pentru a fi audiate. Atât șoferul care a urcat beat la volan și nu avea cu el permisul de conducere, cât și cei trei pasageri care nu s-au conformat cerințelor, riscă amenzi usturătoare.


Preluat de la: Publika.md