Agenţia Proprietăţii Publice a anunţat că a reziliat contractul de concesiune cu AVIA INVEST. Compania dezminte rezilierea

Agenția Proprietății Publice a anunţat printr-un comunicat că a reziliat contractul de concesiune cu „Avia Invest”, compania care gestionează Aeroportul Internaţional Chișinău, din cauza neîndeplinirii obligaţiunilor contractuale.

Potrivit Agenției, „Avia Invest” nu ar fi prezentat o nouă garanţie de bună execuţie, altfel spus poliţa de asigurare în valoare de un milion de euro, după ce precedenta a expirat la sfârșitul anului trecut. L-am sunat pe directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Ghenadie Țepordei, care ne-a declarat că odată ce notificarea a fost recepționată, în mod automat, contractul este reziliat.

De cealaltă parte, reprezentanții „Avia Invest” dezmint informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare şi spun că procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică şi de lungă durată, iar o notificare nu poate fi considerată drept un fapt împlinit de reziliere. Mai mult, „Avia Invest” susţine că din cauza presiunilor făcute de autorităţi, companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să încheie poliţă de asigurare.

„Compania a fost nevoită să găsească o altă companie de bună credință care să încheie o poliță de asigurare. Este vorba despre o companie de asigurări din Federația Rusă. Ulterior, am prezentat toate aceste acte la autoritățile din Chișinău. Situația este că Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască această poliță de asigurare”, se arată într-un comunicat al companiei.  

Prim-ministrul a declarat că „Avia Invest” are la dispoziție 180 de zile să returneze bunurile Aeroportului Internaţional Chişinău.

„SRL „Avia Invest” poate să recunoască că nu a respectat contractul și să transmită patrimoniul și activele, și terenul. Are și opțiunea să meargă în instanță, deci legislația trebuie respectată”, a declarat Ion Chicu.

Contractul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost semnat de compania „Avia Invest” în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani.


Preluat de la: Publika.md