Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a publicat topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante în Moldova

Mai multe companii sunt în căutarea angajaţilor pe care să-i remunereze cu salarii de zeci de mii de lei. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a publicat topul lunar al celor mai bine plătite locuri de muncă vacante în Republica Moldova.

Pe prima poziţie se situează o companie din Cahul, care produce uleiuri. Aici este vacantă funcţia de director de producţie, pentru care se propune un salariu de până la 50 de mii de lei. O altă întreprindere are nevoie de doi programatori şi oferă un salariu maxim de 30 de mii de lei. De asemenea, o companie de construcţie caută doi maşinişti la excavator, care vor fi remuneraţi cu 20 de mii de lei pe lună.

În topul cele mai plătite locuri de muncă din această lună este şi cel de pietrar-zidar. O întreprindere are nevoie de un muncitor la acest job şi propune un salariu de până la 18 mii de lei. Se caută şi ingineri pentru o leafă de 15 mii de lei pe lună.

Datele ANOFM mai arată că întreprinderile care propun cele mai bănoase locuri de muncă îşi desfăşoară activitatea în Chișinău și Bălţi, iar cel mai mic salariu este de opt mii de lei.


Preluat de la: Publika.md