Administratorii cinematografelor şi sălilor de concert sunt nemulţumiţi. Aceştia spun că riscă să falimenteze

Administratorii cinematografelor şi sălilor de concert care şi-au sistat activitatea acum 10 luni sunt nemulţumiţi de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică care interzice reluarea spectacolelor, deşi a permis reluarea activităţii teatrelor. Ei spun că nu e nicio diferenţă între cele 2 domenii.

Directorul unui cinematograf din Capitală s-a adresat de mai multe ori autorităţilor cu solicitări de revizuire a restricţiilor, dar fără succes.

„Situaţia este catastrofală, nu sunt venituri, nu sunt achitate salarii, chirii, credite, situaţia financiară e proastă. Astăzi a ieşit decizia că iarăşi cinematografele sunt interzise, teatrele pot activa. Întrebarea noastră şi întrebarea spectatorilor este care este diferenţa dintre noi dacă sunt fix aceleaşi săli, cu aceeaşi înălţime la pod.”

Directorul instituţiei spune că din cauza pierderilor financiare riscă să intre în faliment. La fel de nemulţumit este şi directorul Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, Andrei Locoman.

„Tare sper în continuare că este vorba de o greşeală tehnică, probabil o lipsă de o tălmăcire de explicaţie cumva. Dar dacă chestia asta este pe bune şi intenţia comisiei este într-adevăr de a permite teatrelor şi de a interzice concertele atunci asta ne aruncă într-un şoc profund şi într-o consternare totală.”

Locoman a trimis scrisori oficiale autorităţilor dar nu a primit niciun răspuns. Consultantul în comunicare de la Ministerului Sănătăţii, Cristina Stratulat, a menționat că hotărârea s-ar putea modifica peste 14 zile când se reuneşte din nou Comisia.

„De fapt, la această etapă, specialiştii în epidemiologie au confirmat că tot ce ţine de activitatea cinematografelor şi a sălilor de concerte, acestea sunt de o durată mai lungă şi presupune un risc epidemiologic mai mare.”


Preluat de la: Publika.md