Administrația Națională a Penitenciarelor: 11 condamnați la pedeapsa detențiunii pe viață au intrat în greva foamei

11 persoane condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață se află în greva foamei, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, primii 4 condamnați au intrat în grevă începând cu 07 noiembrie, pentru a atenționa autoritățile asupra eliberării condiționate de pedeapsă înainte de termen, conform principiului aplicării legii mai blânde.

Din momentul declarării grevei foamei, administrația instituției penitenciare a asigurat separarea deținuților, cerință prevăzută de lege, în același timp a fost asigurată examinarea medicală a stării de sănătate. Deținuții aflați la greva foamei sunt supravegheați zilnic de medicul instituției și asistați de un specialist-psiholog, astfel sănătatea și viața condamnaților nu este expusă vreunui pericol.

Cu referință la audiența deținuților aflați la greva foamei pentru a analiza motivele și a soluționa problema, vă informăm că a fost informată conducerea Ministerului Justiției, iar plângerile deținuților urmează a fi analizate pentru a identifica soluții corespunzătoare.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, reieșind din competențele sale funcționale, își reafirmă intenția de a asigura tuturor deținuților respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, imparțialitatea și nediscriminarea, umanismul și aplicarea tuturor mijloacelor raționale de resocializare a acestora.


Preluat de la: Publika.md