Accident teribil pe aeroport. Un urs a murit după ce a fost lovit de un avion

Un urs brun a murit, în cursul zilei de sâmbătă, după ce a fost lovit de un avion în timp ce ateriza pe aeroportul Yakutat din statul american Alaska, informează CNN, citat de b1.ro.

Zborul 66 al companiei aeriene Alaska Airlines se pregătea să aterizeze în momentul în care echipajul care se afla la bordul navei a văzut doi urși trecând pe pistă, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

„Botul avionului a ratat urșii, dar căpitanul a simțit un impact pe partea stângă, după ce animalele au trecut pe sub avion”, se arată în comunicatul transmie de reprezentanții companiei Alaska Airlines.

Ulterior, în timp ce duceau avionul Boeing 737-700 spre locul în care trebuia să fie parcat, piloții au observat un urs care se afla la câțiva metri de centrul pistei.

De menționat este că în momentul accidentului, în avion se aflau șase pasageri, dar niciunul dintre ei nu au fost rănit.

Înainte de producerea teribilului incident, echipajele au observat doi urși în zonă, dar au crezut că era vorba de o femelă și de puiul ei. În ziua incidentului, în timpul operațiunilor de deszăpezire, echipajele nu au văzut niciun animal sălbatic în zonă, potrivit lui Dapcevich.

„Așa ceva se întâmplă rar”, a declarat, un oficial din departamentul pentru transporturi din statul american, conform sursei anterior citate.

„Trăiesc în Alaska de o viață întreagă. Am avut avioane care lovesc păsări și alte animale, dar acesta este primul urs despre care am auzit vreodată”, a mai spus acesta.

Aeroportul din Alaska este parțial îngrădit. Echipajele operaționale ale aeroportului sunt instruite de către Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii să utilizeze diferite obiecte pirotehnice și vehiculele pentru a descuraja animalele sălbatice să se apropie de pistă, a precizat Dapcevich.

La rândul său, biologul local Robert Johnson s-a declarat surprins de incident. Acesta a mers să surprindă câteva cadre, după ce a vorbit cu vecinii săi care se aflau la bordul navei.

„A fost o întâmplare neobișnuită. De fapt, o premieră în Alaska”, a declarat Johnson.

 


Preluat de la: Publika.md