A venit iarna în Moldova. Pe unele porţiuni de drumuri naţionale s-au format troiene

Ninge puternic în mai multe localităţi din ţară. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei de Stat a Drumurilor, la orele 18:00, pe drumurile publice naționale R30 Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă-frontieră cu Ucraina și R31 R30-Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina s-au format troiene din cauza vântului puternic. În acest context, muncitorii sunt la faţa locului şi execută lucrări de deszăpezire.

Totuși, reprezentanţii ASD, le recomandă conducătorilor auto să evite deplasări pe tronsoanele care duc spre posturile vamale Palanca și Tudora.

Totodată, într-un comunicat emis de ASD, este precizat că, în intervalul orei 15:30 și 16:30, în legătură cu deszăpezirea drumului național R30 Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă- frontiera cu Ucraina (tronsonul din satul Troița Nouă, raionul Anenii Noi), Inspectoratul Național de Securitate Publică a impus restricții de stopare a circulației a 30 de autocamioane de tonaj mare pentru o oră. În prezent, circulația în această regiune a fost restabilită.

Circulația a fost restabilită și pe drumul național M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România din preajma localității Budjeac, acolo unde un autocamion de mare tonaj a derapat şi a blocat circulația transportului timp de 40 de minute.

În situaţii excepţionale, şoferii pot solicita intervenția drumarilor la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.


Preluat de la: Publika.md