A urcat beat la volan, a accidentat un pieton și a fugit de la locul faptei. Indiferența unui șofer din Fălești a luat viața unui bărbat (VIDEO)

A urcat beat la volan, a accidentat un pieton și a fugit de la locul faptei. Indiferența unui șofer din orașul Fălești a luat viața unui bărbat din satul Cojușna. 

Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 24 octombrie. Oamenii legii au fost alertați de către un trecător care a povestit că a observat o persoană fără semne de viață pe traseul Chișinău-Ungheni. 

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că victima este un bărbat de 39 de ani, locuitor al satului Cojușna, iar șoferul care l-a accidentat a părăsit locul impactului, fără a acorda ajutor victimei, care la acel moment încă mai era în viață. 

În aceeași zi, în jurul orei 11:00, în urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine, a fost identificat și reținut șoferul care se afla la volanul vehiculului în momentul producerii accidentului. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 32 de ani din orașul Fălești care, în momentul reținerii, fiind testat alcoolscopic, avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0, 90 mg/l. 

După producerea accidentului, conducătorul auto a ascuns mașina în gospodăria părinților săi din raionul Fălești. 

Totodată, oamenii legii au stabilit că pietonul se deplasa pe acostament, fiind îmbrăcat în haine de culoare închisă și fără a avea asupra sa vestă luminescentă. 

Drept urmare, șoferul a fost reținut, iar pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală. Acesta riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

 


Preluat de la: Publika.md