A murit Bob, celebrul motan despre care s-a făcut un film şi s-a scris o carte (VIDEO/FOTO)

Motanul Bob, care a avut un rol special în viața lui James Bowen , fiind sursa de inspirație pentru romanul său de succes „A Street Cat, Named Bob”, a murit la vârsta de 14 ani, scrie presa internațională, citează presa de peste Prut.

James Bowen l-a cunoscut pe motanul Bob în 2007. James se lupta cu dependența de droguri, când a găsit ghemotocul de blănă abandonat și rănit. El a continuat să aibă grijă de blănos și au devenit repede de nedespărțit.

În cele din urmă, Bowen a scris o carte despre relația lor.

Romanul „A Street Cat Named Bob” a fost publicat în 2012, la editura Hodeer&Stoughton. Cartea a devenit repede best-seller și a avut parte de trei continuări.

În 2016, povestea lui James Bowen și motanului Bob a ajuns pe marile ecrane. Blănosul și-a jucat propriul personaj în film.

James Bowen spune că Bob i-a salvat viața. 

„El mi-a oferit mult mai mult decât tovărășie. Alături de el am găsit o direcție și un scop care îmi lipsiseră. Succesul pe care l-am obținut împreună, prin intermediul cărților și filmelor, a fost miraculos. A cunoscut mii de oameni, a atins milioane de vieți. Nu a mai existat o altă pisică așa ca el. Nu-l voi uita niciodată”, a transmis James Bowen pe pagina oficială de socializare.


Preluat de la: Publika.md