A început campionatului de minifotbal pentru copiii din sate cu etnici bulgari

 12 echipe de copii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani din comunităţile bulgare din ţară concurează la un campionat de minifotbal care a început la Taraclia şi se va încheia în data de zece iunie. Eforturile copiilor pasionaţi de sport vor fi răsplătite pe măsură.

 Astfel, elevii echipei care va câştiga competiţia se vor alege cu un teren de minifotbal care va fi construit chiar pe terenul şcolii unde învaţă.

Campionatul de minifotbal a debutat sâmbătă, opt aprilie. 12 echipe de elevi care fac parte din comunităţile bulgare din ţară şi locuiesc în raioanele Taraclia, Cantemir, Cahul, Leova şi Comrat şi-au pus la încercare abilităţile sportive. Campionatul face parte din proiectul ” Sportul unește societatea ” şi este implementat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului şi cu suportul financiar din partea Guvernului Bulgariei.

     ”Sunt convins că susținerea tinerei generații, asigurarea condițiilor pentru practicarea sportului și de educație fizică sunt cheia spre o societate sănătoasă și puternică. Nu trebuie să uităm că orice contribuție sub formă de investiții financiare și grijă față de copii reprezintă cea mai bună investiție în viitor. Într-un ceas bun și fie ca cei mai buni să câștige! ”

 

     ”Vreau să mulţumesc conducerea Republicii Bulgare, care ne-a oferit posibilitatea să realizăm acest proiect şi care, sper, că vor susţine şi în viitor proiecte menite să dezvolte sportul.”

     ”La ziua de azi, din păcate, în Moldova sunt mai puţini copii decât erau în urmă cu 20 de ani şi astfel de proiecte, precum cel de azi, dau un impuls şi antrenorilor şi copiilor, o speranţă în viitor.”

     ”Ne bucură faptul că apar companii, asociaţii care încep a investi în viitorul nostru. Încep a investi în copii, în viitorii membri ai societăţii pentru că sportul, mai ales fotbalul, formează echipa, formează disciplina, responsabilitate.”

Echipa clasată pe locul I va obţine, drept premiul mare, un teren de minifotbal, care va fi construit la şcoală.

Sala de sport a şcolii echipei care se va clasa pe locul doi va fi modernizată, iar echipa de pe locul 3 va beneficia de echipament pentru minifotbal. Toți participanții au avut parte de cadouri de la organizatori, iar echipa care va marca cele mai multe goluri, va primi în dar şi un televizor.


Preluat de la: Publika.md