A fost reținută o suspectă, care ar fi trimis pachetul cu ricină la Casa Albă

O femeie a fost reţinută, fiind suspectată că i-ar fi trimis preşedintelui american, Donald Trump, un pachet care conţinea ricină, o substanţă extrem de toxică. 

Ea a fost prinsă de oamenii legii în timp ce încerca să treacă frontiera dintre Canada şi SUA.  În momentul arestării, suspecta era înarmată. 

Potrivit agenţiei France Press, femeia urmează să compară în faţa instanţei, unde i se va înainta învinuirea de tentativă de asasinare a liderului SUA. Săptămâna trecută, autorităţile americane au interceptat un plic care conţinea o otravă numită ricină şi care era adresat lui Donald Trump. 

Scrisoarea nu a ajuns la Casa Albă, fiind verificată şi apoi distrusă de serviciile secrete. Nu este pentru prima dată când Donald Trump este vizat de tentative de asasinat. Un pachet similar i-a fost expediat şi în 2018, de către un bărbat din statul Utah, care a fost arestat. 

În 2014, scrisori care conţineau ricină au fost trimise şi fostul preşedinte american Barack Obama. Ricina este cea mai toxică substanţă din origine vegetală, de şase mii de ori mai puternică decât cianura şi care nu are antidot.


Preluat de la: Publika.md