Ședința Consiliului Suprem de Securitate, amânată. Igor Dodon: Autoritățile responsabile mai au nevoie de timp

Ședința Consiliului Suprem de Securitate nu va mai avea loc săptămâna aceasta, așa cum era preconizată. Asta pentru că autoritățile responsabile mai au nevoie de timp pentru a pregăti informațiile despre instalarea posturilor ilegale de control la linia administrativă cu regiunea transistreană. Este explicația președintelui Igor Dodon.

Potrivit şefului statului, în data de 28 iulie, el urmează să aibă o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu care va discuta acest subiect.

Săptămâna trecută, șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook că a vorbit la telefon cu Krasnoselski, care l-a informat că numărul de posturi temporare de control, instalate de administrația nerecunoscută a regiunii transnistrene, a fost redus de la 31 la 16. Decizia a fost luată după încheierea stării de urgență în stânga Nistrului.

Totuși, opoziția și mai multe organizații neguvernamentale și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu instalarea posturilor ilegale care limitează dreptul la liberă circulație a oamenilor și a mărfurilor, dar și prezintă un risc sporit pentru securitatea statului.

Administrația nerecunoscută din stânga Nistrului insistă că posturile de control au fost instalate temporar, pe perioada pandemiei de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md