87 de angajați ai MAI din România au venit în Moldova să ajute autoritățile în organizarea summitului CPE. În țară urmează să ajungă și două elicoptere SMURD

87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în Republica Moldova pentru a oferi suport autorităților naționale în organizarea bunei desfășurări a Summitului Comunității Politice Europene. Totodată, în țara noastră urmează să ajungă și două elicoptere SMURD, care vor efectua la necesitate misiuni aero-medicale.

Potrivit MAI, specialiștii români fac parte din Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Aviației, dar și IGSU. Forțele și mijloacele antrenate din România țin de acordarea ajutorului medical, protecție CBRN (protecție chimică, biologică, radioactivă și nucleară), evacuare medicală urgență, module de decontaminare, dar și patru puncte medicale avansate. 

Ministerul Afacerilor Interne menționează că sprijinul României vine în contextul implementării acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Astfel ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale. 


Preluat de la: Publika.md