21 de percheziții și 6 persoane arestate în dosarul ”Biroul Vamal ”Nord”

Aceștia sînt învinuiți de pretinderea și acceptarea unor remunerații ilicite ce variau între 1,5 mii de euro și 9 mii de euro de la persoanele care introduceau marfă prin posturile vamale. La demersul procurorilor, instanța a emis mandate de arestare pe numele a 6 funcționari, inclusiv în privința șefului Biroului Vamal ”Nord”, iar la moment, 5 persoane, deținute în izolatorul CNA, urmează a fi transferate în Penitenciarul 13, iar o persoană – la domiciliu.

În perioada de raport, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și ale Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP. Printre acestea se numără 3 mijloace de transport și un teren agricol, indisponibilizate într-un dosar de trafic de influență și de organizare a migrației ilegale. Totodată, 1,5 milioane de lei au fost preluate în administrare de Agenție și au fost depuse pe conturile trezoreriale ale CNA.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 21 rapoarte de expertiză și 37 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, săptămîna trecută. De asemenea, au fost finalizate 15 expertize criminalistice, iar în gestiunea direcției specializate se află alte 106 de expertize. În perioada menționată au fost organizate 3 instruiri anticorupție pentru 230 de persoane. CNA notifică recepționarea a 50 de apeluri la linia națională anticorupție și 1466 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.


Preluat de la: Noi.md