21 de muncitori vietnamezi s-au infectat cu COVID-19, în România

21 de persoane de muncitori vietnamezi, angajaţi ai unei forme de construcții din Iași, au fost testați pozitiv la testul COVID-19. Reprezentanţii companiei angajatoare au declarat că, în total, 52 de muncitori vietnamezi au fost testați, pentru 31 dintre ei, rezultatul fiind negativ. 

Toți cei care au contractat noul coronavirus au simptome ușoare și au fost internați. Cei care nu s-au infectat au fost mutați într-un spațiu de cazare sigur din punct de vedere sanitar. 

„Cei 21 de muncitori depistaţi pozitiv au fost izolaţi iar în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR. Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi, potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19. Ceilalţi 31 de angajaţi vietnamezi testaţi negativ au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar. Muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a declarat, într-un comunicat de presă, directorul general al companiei Conest.


Preluat de la: Publika.md