15% din localurile HoReCa nu se vor mai redeschide după RESTRICȚIILE impuse de regimul Dodon&Chicu

 

Prognoze sumbre pentru domeniul HoReCa. Aproape 15 la sută dintre localuri riscă să nu se mai redeschidă după criza provocată de COVID-19. Sunt estimările făcute de unii reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement, la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Pot să presupun că vor fi 10-15% din numărul total al restaurantelor şi barurilor care se vor închide. Unii încearcă să vândă afacerea, dar asta tot nu este o soluţie", a spus proprietarul unei reţele de restaurante, Dumitru Cebotarescu.

Chiar şi aşa, după reluarea activităţii administratorii localurilor vor trebui să respecte mai multe măsuri de precauţie.

"Clienţii ar trebui să îndeplinească anumite anchete la intrare şi trebuie să le fie măsurată temperatura. În Europa sunt instalate construcţii pentru separarea meselor în localuri", a spus expertul internaţional în Sănătate, Ala Tocarciuc.

Totodată, expertul i-a îndemnat pe oameni să poartă măşti, inclusiv în localuri.

"Dacă o persoană este purtător al virusului şi nu cunoaşte despre acest lucru, dar poartă mască, şi dacă vă întâlniţi cu un astfel de om şi, de asemenea, purtaţi mască, atunci riscul contaminării este de doar 1,5%", a spus expertul internaţional în Sănătate, Ala Tocarciuc.

Autorităţile spun însă că localurile ar putea să revină la activitatea obişnuită nu mai devreme de începutul verii.

"Din păcate, trebuie să menținem regimul actual de activitate al sectorului HoReCa, sectorul alimentației publice. La această etapă continuați, stimați reprezentanți, să desfășurați doar activitățile care sunt în vigoare acum. Dacă va fi posibil de la 31 mai vom permite şi activitatea în săli", a declarat premierul, Ion Chicu.
 
https://www.publika.md 


Preluat de la: Timpul.md