Ziua Marinei Române. Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, prezenţi la eveniment

Ziua Marinei Române s-a desfăşurat în condiţii de pandemie. Au lisit băile de mulţime de pe faleza Cazinoului din Constanţa, iar tradiţionala paradă din Portul Militar s-a desfăşurat în lipsa spectatorilor.

La ceremonie au participat doar preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

„Domnule preşedinte, Garda de Onoare, constituită în cinstea sosirii dumneavoastră, vă prezintă onorul.”

După întâmpinarea preşedintelui, a urmat ceremonia de ridicare a Pavilionului, a Geacului şi a Marelui Pavoaz la bordul navelor, iar pe fundal a răsunat imnul de stat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Ziua Marinei, reprezintă un bun prilej pentru a ne manifesta prețuirea față de cei care își fac datoria pe mările și oceanele lumii, sub drapelul României.

„Regiunea Mării Negre este o zonă de interes strategic nu numai pentru România, ci și pentru NATO și Uniunea Europeană. De aceea, trebuie să fie un spațiu sigur și predictibil, aspecte esențiale pentru securitatea națională și pentru cea europeană și transatlantică.”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Din contextul pandemiei, în data de 9 august, reprezentanţii Marinei Militare Române au făcut tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi Tulcea.


Preluat de la: Publika.md