Zilele Basarabiei, marcate în mai multe orașe din România. Studenții noștri sunt organizatorii evenimentelor

Grupuri de studenți moldoveni organizează o serie de evenimente culturale prin care vor fi marcate ”Zilele Basarabiei”, în mai multe orașe din România. În acest fel vor fi celebrați 105 ani de la unirea Barasabiei cu România. 

Seria evenimentelor începe la Timișoara, din 24 martie și până în 27 martie. În seara lansării, trupa Delta pe Obraz va susține un concert la Casa Tineretului, începând cu ora 21:00. Prețul unui bilet este  de 40 de lei românești, echivalentul a 160 de lei moldovenești

Apoi festivalul va fi lansat la Cluj și va ține din 26 martie până în 1 aprilie. În acea perioadă vor fi organizate mese rotunde, conferințe, petreceri, cine cu mâncăruri tradiționale moldovenești, dar și un târg local cu produse autohtone. 

La Suceava, ”Zilele Basarabiei” vor fi marcate între 27 și 31 martie. În cele cinci zile de festival vor fi organizate un quiz cu întrebări de cultură generală despre Basarabia și dezbateri pe tema „Viitorul Republicii Moldova în context european”. Va fi proiectat filmul „Afacerea Est” produs de Iuliana Tarnovetchi, interpretul Satoshi va susține un concert, iar în ultima seară vor fi interpretate melodii specifice neamului basarabean la chitară. 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md