Zelenski nu crede că Transnistria va cere aderarea la Rusia

Președintele Vladimir Zelenski nu crede că Transnistria va cere aderarea la Federația Rusă săptămâna viitoare. Zelenski a declarat acest lucru duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

“Nu sunt sigur că săptămâna viitoare transnistrenii – sau oricine se va duce acolo – vor face acest lucru. Nu sunt sigur de asta, conform informațiilor pe care le am”, a declarat Zelenski.

El a subliniat, de asemenea, că Ucraina nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Moldova cu privire la un potențial ajutor militar.

“Avem un război în desfășurare. Acesta este primul lucru. Suntem în război cu Federația Rusă. Acesta este al doilea lucru. Moldova nu ne-a abordat cu astfel de cereri. Acesta este al treilea”, – a notat Zelensky.

După cum s-a relatat, autoritățile autoproclamate transnistrene pregătesc pentru 28 februarie un “congres al deputaților de toate nivelurile” – așa-numitul parlament transnistrean, precum și consiliile raionale, orășenești, municipale și sătești – la care pregătesc un apel către președintele rus Vladimir Putin.

Conținutul acestui apel nu este încă cunoscut.

Direcția principală de informații din Ucraina a declarat că, potrivit informațiilor sale, deputații din Transnistria nerecunoscută care vor participa la congresul de săptămâna viitoare nu intenționează să facă apel la Vladimir Putin în legătură cu aderarea la Rusia.


Preluat de la: Timpul.md