Vucic numește două scenarii ale războiului din Ucraina 

El a făcut această declarație în cadrul unei întîlniri cu premierul bavarez Markus Söder la Belgrad, a relatat Adevărul European citînd B92.

Rugat să comenteze discuțiile privind posibila introducere de trupe occidentale în Ucraina, Vucic a prezis că în viitorul apropiat „vom avea anumite schimbări în unele dintre doctrinele noastre”.

„Există două scenarii. Fie Occidentul va merge în direcția unui conflict total cu Rusia, fie, cu ajutorul SUA și al Chinei, se va stabili un fel de armistițiu, ceea ce va însemna o mare ușurare pentru lume. Dacă vor intra în conflict, mă tem că nimeni nu va avea nimic de cîștigat de pe urma acestuia”, a adăugat el.

Președintele sîrb consideră că un astfel de potențial conflict ar putea avea „mai multe victime decît cel de-al Doilea Război Mondial, ceea ce este de neconceput pentru secolul XXI”.

„Noi sîntem mici și nesemnificativi în acest sens, dar în orice caz va afecta Serbia. Trebuie să fim pregătiți pentru orice decizie și vom ști acest lucru în termen de 100 de zile”, a rezumat Vucic.


Preluat de la: Noi.md