Volkswagen a demarat în China o nouă inițiativă pentru dezvoltarea de mașini zburătoare

Volkswagen a demarat în China o nouă inițiativă pentru dezvoltarea de mașini zburătoare. Brandul german a ales să exploreze posibilitatea extinderii portofoliului de produse pentru a include și mijloace de transport aerian.

Inițiativa beyond autonomous driving explorează conceptul de mobilitate pe verticală, drept următoarea etapă în evoluția mijloacelor de transport.

Potrivit go4it.ro, pornind de la premisa că vorbim despre vehicule prietenoase cu mediul înconjurător, propulsia electrică este practic singura opțiune, fapt ce ridică multiple provocări legate de autonomia/puterea bateriei, costurile și restricții de siguranță pentru zborurile efectuate în zone dens populate.

În mod cert, zborul vertical presupune un consum de energie mult mai mare decât obținem cu o mașină electrică, circulând la viteze de oraș. Luând în calcul și greutatea bateriei, obținerea unei autonomii rezonabile în ce privește timpul de zbor și distanța acoperită reprezintă o provocare majoră. Obținerea rezultatului dorit presupune selectarea de materiale compozite, ușoare și rezistente, dar mult mai scumpe decât soluțiile uzuale preferate de industria auto. La final prețul acestor mașinării zburătoare ajunge să fie unul foarte ridicat, excluzând din start consumatorii de rând care poate ar fi interesați de achiziționarea unui astfel de vehicul pentru uz personal. Rămân în cărți doar companiile de taxi, interesate să-și diversifice oferta cu servicii de taxi aerian.

Călătoriile cu avionul se confruntă, de asemenea, cu mult mai multe probleme de siguranță. Producătorii de automobile interesați să dezvolte mașini zburătoare vor fi obligați să respecte foarte multe reglementări, gândite să asigure călătorii aeriene în condiții de siguranță. Trasarea unui set de reguli comprehensiv și acomodarea acestora în vehiculele de zbor proiectate ar putea dura ani de zile, întârziind și mai mult debutul comercial. Dar, nu neapărat dacă-ți extinzi business-ul în China, puterea de la Beijing fiind renumită pentru aplicarea rapidă a strategiilor dictate „de la centru”, sărind peste multe etape considerate esențiale în alte regiuni ale lumii.

Tehnologia dronelor ar putea fi o piatră de temelie pentru mașinile zburătoare. Volkswagen intenționează, de asemenea, să dezvolte o dronă care poate fi licențiată, a declarat marți șeful Volkswagen din China, Stephan Wöllenstein, într-un interviu pe LinkedIn.

Vehiculele zburătoare ar putea fi disponibile comercial în câțiva ani, Volkswagen ezitând deocamdată să traseze un calendar de lansare exact.


Preluat de la: Publika.md