Vocea poporului: Vor participa cetățenii la recensămîntul populației care se desfășoară în Moldova?

Participarea este obligatorie, dar nu toți cetățenii doresc să răspundă la întrebări, deoarece unele dintre ele, în opinia lor, pot fi de natură personală. Alții nu văd o problemă în acest sens și consideră că recensămîntul este o inițiativă bună și că întotdeauna pot să se abțină de a răspunde la întrebări incomode. De asemenea, au existat și persoane care s-au îndoit că scopul recensămîntului este de a afla numărul persoanelor care locuiesc în țară.

„Da, voi participa la recensămînt pentru că este un lucru important. Dar totuși m-aș întreba: Care este scopul acestui recensămînt? Pentru că îmi amintesc de ultima dată cînd a fost efectuat un astfel de recensămînt și, practic, nu am văzut rezultatele. Acesta este paradoxul. Inițiativa este corectă. Dacă vom cunoaște numărul real al populației din Republica Moldova, atunci vom putea calcula atît procentul de participare la vot, cît și banii alocați din buget pentru fiecare persoană”

„Sincer, nu știu, totul este relativ. Pe de o parte, este necesar, pe de altă parte, care este scopul și ce ne va da”

„Foarte pozitiv. Orice s-ar spune, societatea, populația ar trebui să știe despre acest lucru. Cînd se spune cîți oameni există în Moldova, trebuie să știm exact”

„Nici o problemă, de ce să nu contribuim? Dacă sînt de natură personală, nimeni nu te împiedică să te abții de a răspunde”

„Conform legii, da, dar dacă întrebările sînt de natură personală, atunci desigur că pot fi jenante.”

„Voi participa? Eu cred că da. Dar inițiativa nu este foarte bună. Datele sînt foarte personale, nu ar trebui să dăm nimic.”

„Ar trebui să existe un recensămînt, sînt de acord, dar ar trebui să existe întrebări normale. „Cîți oameni locuiesc în țară?”

”Voi vedea ce întrebări vor fi. Dacă mă voi simți confortabil să răspund, atunci da.”

De menționat că pe intrrnet au apărut deja fotografii cu chestionarul recensămîntului. În același timp, mai mulți cititori ai site-ului Noi.md au trimis mesaje pe adresa redacției în care și-au exprimat indignarea față de conținutul unor întrebări, care, în opinia lor, sînt de-a dreptul ciudate.

Noi.md realizează și un sondaj de opinie în rîndul cetățenilor pe tema: „Veți participa la recensămîntul în desfășurare în Moldova?”.


Preluat de la: Noi.md