Vlad Filat reales în calitate de președinte al PLDM

 

La 16 august curent s-a desfășurat Congresul IX Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Din anunțul făcut de vicepreședintele PLDM, fondatorul partidului, Vlad Filat, a fost reales în calitate de președinte al PLDM.

Alexandru Bujorean, vicepreședintele PLDM a făcut public anunțul despre realegerea lui Vlad Filat în calitate de președinte al PLDM pe Facebook.

Într-un comunicat de presă emis de PLDM, se arată că Vlad Filat revine în politică. Congresul IX Extraordinar al PLDM l-a împuternicit să preia conducerea partidului, citează Ziarul de Gardă.

La lucrările Congresului, care s-au desfășurat în regim online, au participat 215 delegați din totalul de 239, desemnați de conferințele organizațiilor teritoriale ale PLDM din 26 de unități administrativ-teritoriale de nivelul doi.

În discursul său, Președintele PLDM Tudor Deliu a descris contextul politic în care partidul și-a desfășurat în ultimii ani activitatea și a mulțumit colegilor săi pentru încrederea ce i-au acordat-o atunci când l-au ales în calitate de Președinte al PLDM:

,,Vă sunt recunoscător pentru faptul că acum doi ani mi-ați încredințat să exercit funcția de președinte al PLDM. Pentru mine a fost o onoare, dar și o mare responsabilitate. În condițiile în care am activat, obiectivul nostru minim a fost să ținem flacăra aprinsă, să-i ținem pe oameni aproape, să le oferim certitudinea că totul va fi bine, că PLDM merită să redevină și va redeveni ceea ce a fost – locomotiva integrării europene”– a declarat Tudor Deliu.

La propunerea mai multor delegați, susținută și de Tudor Deliu, la funcția de Președinte al PLDM a fost propus și votat, cu 214 voturi din 215, fondatorul și primul președinte al formațiunii,Vlad Filat.

În mesajul său către Congres, Vlad Filat a adresat mulțumiri delegaților pentru încrederea acordată și tuturor membrilor de partid pentru curajul, răbdarea și consecvența de care au dat dovadă pe parcursul ultimilor 5 ani.

 


Preluat de la: Timpul.md