Viteza, alcoolul și ignorarea regulilor de circulație OMOARĂ oameni. Cele mai grave accidente care au zguduit societatea moldovenească

Viteză excesivă, alcoolul la volan şi ignorarea regulilor rutiere au ucis şi au rănit în ultimii ani zeci de oameni în ţară. Multe dintre victimele tragediilor rutiere erau nevinovate şi aşteptate acasă de copii, părinţi, fraţi şi surori. Rudele trăiesc o durere de neimaginat, care nu va trece niciodată.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere şi care a zguduit societatea, s-a produs în septembrie anul trecut, în sectorul Buiucani al Capitalei. Atunci, o tânără beată criţă aflată la volanul unui Porsche a intrat cu viteză nebună într-o intersecţie, a trecut la culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin un troleibuz de pe linia 21. Impactul violent a fost surprins de camera de bord a unei mașini.

În urma coliziunii, un bărbat de 34 de ani, pasager în autoturism s-a stins pe loc. Şoferiţa şi opt pasageri ai troleibuzului au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă. Zeci de persoane din mijlocul de transport public au avut nevoie de îngrijiri medicale. Şoferiţa de 33 de ani a murit în cele din urmă la spital. Potrivit poliţiei, femeia nu era la prima abatere în trafic. Aceasta fusese sancţionată de 43 de ori, pentru diferite încălcari. În plus, a stat şase luni după gratii după ce a provocat un accident.

Tot în toamna anului trecut, o altă tragedie cumplită s-a produs pe şoseaua Chișinău – Anenii Noi – Căușeni. Două autoturisme s-au ciocnit frontal, iar ambii şoferi şi o pasageră au murit. Un alt om a ajuns la spital. Celebra bloggeriţă, Ina Coffeina şi-a pierdut viaţa atunci. Era era una dintre protagonistele filmuleţelor din cadrul proiectului Zâmberele.

Cu trei zile înainte de Crăciunul pe stil nou a avut loc o altă tragedie soldată cu moartea a trei persoane şi rănirea altor trei, între care şi un copil. Accidentul rutier a avut loc în apropiere de oraşul Vatra din municipiul Chişinău. Patru vehicule au fost implicate atunci. Coliziunea a fost provocată de un şofer care circula cu viteză excesivă şi care a ieşit pe contrasens.

În toamna lui 2018, trei oameni au murit şi 13 s-au ales cu răni grave în urma unui accident produs pe ruta Chişinău-Zatoka. Un autocar cu 41 de pasageri s-a ciocnit violent cu un automobil şi cu un tractor ieşit pe contrasens. Tragedia a avut loc noaptea în raionul Ştefan Vodă, pe drumul naţional care duce spre vămile Palanca şi Tudora.


Preluat de la: Publika.md