Viorica Dumbrăveanu: Pacienții cu COVID-19, care sunt tratați la domiciliu, plătesc pentru medicamentele necesare din propriile buzunare

Pacienţii care prezintă forme uşoare de COVID-19 şi sunt trataţi la domiciliu, plătesc pentru medicamentele necesare din propriile buzunare. Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei ediţii speciale de la Publika TV.

Dumbrăveanu a dat, însă, asigurări că schema de tratament nu este una complicată, iar medicamentele nu sunt scumpe.

”Nu vorbim despre unele medicamente, preparate sofisticate pentru tratament, nu este inclus în medicamentele compensate. Este din contul pacienţilor, dar este vorba despre nişte medicamente, vreau să vă asigur, care sunt foarte ieftine. Nu este vorba, în cazul respectiv, de un tratament complex care implică mai multe medicamente şi anumite cheltuieli”, a declarat ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a adăugat că pacienţii cu forme uşoare de COVID-19, al căror diagnostic a fost pus de medicii de familie în baza protocoalelor clinice şi epidemiologice, vor fi totuşi testaţi.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie