Viorica Dumbrăveanu, la ceremonia de acordare a ajutorului umanitar: Mulțumim România pentru că în aceste clipe grele sunteți alături de Republica Moldova

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a mulțumit României pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova. 

„Priveam șirul camioanelor care veneau din România în Republica Moldova și mă coplșeau emotiile, emoții de profund respect si recunoștință, acest gest de ajutor umanitar din partea poporului român vine în clipe grele pentru cetățni, vine în momente de provocare pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova care are de înfruntat singurul dușman, COVID-19.

Aceste echipamente medicale vor aduce valoare și vor consolida sistemul de sănătate din Republica Moldova. 

COVID-19 ne-a învățat lecții dure, lecții care ne-au învățat să facem față oricărui scenariu negativ. Este cert că cu toții am învățat un lucru, criza ne-a învațat puterea prieteniei dintre oameni și puterea prieteniei dintre țări.

Sincere mulțumiri îmi exprim din partea sistemului medical pentru că în aceste clipe grele sunteți alături de Republica Moldova. Unitatea ne unește.”, a declarat Dumbrăveanu.

PUBLIKA.MD amintește că România a acordat Republicii Moldova un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane euro și a ajuns, astăzi la Chișinău.

Ajutorul umanitar constă în 500 de mii de măşti de protecţie, 25 de mii de combinezoane, câte cinci mii de viziere şi ochelari de protecţie, 200 de mii de mănuşi, 2.800 de cutii de medicamente, zece izolete pentru transportul pe targă şi 80 de mii de litri de alcool sanitar. 

CITEȘTE ȘI: Camioanele cu ajutor umanitar din România au ajuns la Chișinău (VIDEO/FOTO)


Preluat de la: Publika.md