Violențe soldate cu decese în Mexic. Traficanții de droguri s-au răzbunat pe arestarea fiului lui El Chapo

Cel puțin 10 membri ai forțelor de securitate și 19 infractori au murit în confruntările dintre autorități și traficanți în statul Sinaloa, după arestarea fiului lui El Chapo, regele mexican al drogurilor.

Ovidio Guzman-Lopez, el însuși presupus a fi liderul fostului cartel al tatălui său, a fost capturat în Culiacán și transferat în Mexico City. La scurt timp după anunțul capturării au izbucnit luptele de stradă.

Membrii furioși ai bandelor de traficanți au ridicat blocaje rutiere, au incendiat vehicule și au atacat un aeroport local. Două avioane au fost lovite de focuri de armă, unul în timp ce se pregătea să decoleze. Au apărut și imagini din interiorul unei aeronave asupra căreia se trăgeau focuri de armă.

Orașul mexican Culiacan este plin acum de trupe speciale federale și de forțe de ordine. Mai multe zone sunt încercuite, iar localnicii au fost somaţi să nu iasă din case. Drept măsură de securitate, autoritățile au decis ca vineri să țină închise toate școlile din întregul stat Sinaloa. 


Preluat de la: Publika.md