Vinovații de omorul de la Costești și-au aflat sentința. Rudele victimei o vor ataca la CSJ

Un an de închisoare pentru minor şi 13 ani pentru tânărul de 21 de ani, cu compensarea a 12 luni din cauza condiţiilor inumane din penitenciar. Acestea sunt pedepsele pentru cei doi vinovaţi de omorul din satul Costești, raionul Ialoveni. Sentinţa a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău. Rudele băiatului ucis în bătaie spun că pedepsele sunt blânde şi vor contesta hotărârea la Curtea Supremă de Justiție.

Familia victimei a cerut pedeapsa maximă de 14 ani de închisoare pentru tânărul de 21 de ani şi cel puţin doi ani de detenţie în cazul minorului.

VADIM VIERU, avocat „Promo-LEX”: „A fost modificată sentința primei instanțe. Curtea de Apel a casat parțial această sentință și a decis ca persoana minoră, inculpatul minor să fie plasat în detenție cu execuție, închisoare pe un termen de un an de zile. Urmează să fie plasat în penitenciarul pentru minori.”

Rudele băiatului ucis sunt nemulţumite de decizia magistraților.

PARASCOVIA LEVINTE, mătușa băiatului omorât: „Toți avocații luptă pentru că ei sunt tineri. Ei vor să-și refacă mai departe viața, dar băiatul nostru cu ce a fost vinovat? El ce nu a vrut să-și refacă viața. Toți luptă pentru aceștia, dar și al nostru a vrut. A vrut să trăiască.”

Familia victimei spune că va lupta până i se va face dreptate.

PARASCOVIA LEVINTE, mătușa băiatului omorât: „Cred că o să mergem mai departe la Curtea Supremă, pentru că din ce trece timpul tot mai greu ne este pentru moartea lui Dumitru. Vreau pedeapsă mai dură pentru Simion și pedeapsă mai reală pentru minor.”

Dumitru Jomir a fost bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion de un grup de băieţi. Din cauza traumatismelor suferite la cap, tânărul a ajuns în stare gravă la spital, unde a murit peste câteva zile.

Potrivit martorilor, Dumitru şi-a pierdut viaţa după ce ar fi încercat să-şi apere un prieten care ar fi intrat în conflict cu unul dintre agresori.

Tragedia de la Costeşti a provocat un şir de proteste. Zeci de oameni au ieşit atunci în stradă pentru a cere ca vinovaţii în acest caz să fie pedepsiţi.


Preluat de la: Publika.md