Vin, carne sau murături pentru sărbătorile de iarnă. Moldovenii din străinătate primesc pachete cu bunătăţi de la rudele din ţară

Moldovenii din străinătate, care anul acesta nu vor veni acasă din cauza pandemiei, au început să primească pachete cu bunătăţi de la rudele din ţară. Vin, carne sau murături sunt câteva dintre deliciile care se vor afla la mare cinste pe mesele de sărbătoare.

„Anul acesta, masa de sărbătoare va fi foarte bogată. Plăcințele vor fi cu brânză de acasă, sarmale cu frunză de vie. Mama ne-a trimis diferite conserve, murături, dulceţuri, vin. Toate aceste sunt trimise de acasă”, a spus o conațională. 

Argentina Hioară este stabilită cu familia de mai bine de patru ani în Germania. Din cauza pandemiei de COVID-19, sărbătorile de iarnă le vor petrece în Germania. Zile trecute a primit un colet de la mama ei.

„Din păcate anul acesta nu vom merge acasă, nu vrem să punem în pericol viaţa noastră, a copilului nostru, dar şi acelor din Moldova. Masa de sărbătoare va fi un pic mai bogată cu produse primite de acasă, însă mai tristă că nu suntem alături de ei. De Crăciun vom coace carne de gâscă, răcituri, sarmale”, a declarat Argentina Hioară, moldoveancă stabilită peste hotare.

Moldoveanca le va trimite şi ea un colet celor dragi de acasă: „Am pregătit cadouri pentru nepoţi, părinţilor şi ceva bani. Vom trimite dulciuri, haine”.

În zona Circului din Capitală, de unde pleacă şi unde sosesc microbuzele de pe cursele internaţionale, este mare aglomeraţie zilele acestea. Moldovenii primesc şi trimit colete peste hotare în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Un bărbat a venit tocmai de la Ştefan-Vodă ca să-i trimită un colet fiului său în Irlanda: „Îi trimit o raţă afumată de casă şi alte produse care nu sunt acolo. Nu vine acasă, dacă vine, trebuie să stea 14 zile în carantină aici şi 14 zile acolo”

Potrivit Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, moldovenii care vin acasă direct sau în tranzit din țări clasificate în zonă roșie au obligația de a sta 14 zile în autoizolare, chiar dacă au test negativ la COVID-19.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie