(video) Scandal în direct. Marian: Nu mă întrerupeți. Slusari: Sunteți deputat din opoziție?! Noi suntem în discuție, calmează-te

Scandalul s-a iscat pe tema buletinelor de vot din Transnistria, la alegerile prezidențiale din Rusia.

„Federația Rusă continuă să facă ce vrea, iar noi reacționăm așa cum am reacționat 30 de ani în urmă”, a declarat Alexandr Slusari.

Marian: „Eu cred că declarațiile precedente că „Rusia face ce vrea” totuși este o insultă la adresa organelor de drept și instituțiilor statului care au contracarat până acum încercări fără precedent de a destabiliza situația în Republica Moldova.

Amintesc că a fost o încercare de lovitură de stat, a fost proteste platite, încercări de a falsifica alegerile și de a cumpăra votanți – acțiuni pe care autoritățile le-au oprit. Republica Moldova a declarat două…”

„Cine a fost tras la răspundere? Spune!”, a intervenit Slusari.

„Nu mă întrerupeți, nu mă întrerupeți!”, a răspuns Radu Marian.

„Republica Moldova a declarat două pericole majore pentru Republica Moldova – Rusia și corupția mare”, a continuat deputatul PAS.

„Da, la nivelul declarațiilor”, a intervenit Slusari.

Radu Marian: „Acum despre buletinele de vot. Dvs. ați insinuat că au fost aduse din Moscova, dar nici nu e clar.. Acestea nu sunt alegeri, sunt un simulacro, puteau să le imprime pe loc, să facă ce vor, puteau să scrie, să deseneze numere pe loc”.

„Serviciile voastre ar trebui să cunoască acest lucru?”, a intervenit Slusari.

„Nu eu lucrez la SIS și nu eu sunt la Ministerul Reintegrării”, a răspuns Radu Marian.

Slusari: „Serviciile trebuie să cunoască”.

Marian: „Serviciile poate și cunosc, nu știu, sunați-l pe domnul Musteață (n.n. șeful SIS), sunați la Ministerul Reintegrării”.

„Dvs. sunteți deputat din opoziție, activist sau reprezentant al partidului de la guvernare. De ce nu cunoști?”, a întrebat Alexandr Slusari.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după ce Rusia a organizat alegeri prezidențiale în regiunea transnistreană. Astfel, președinta a menționat că este „o lipsă de respect” față de Republica Moldova. Totodată, „acțiunea de răspuns va fi anunțată de Guvern”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a obținut un nou mandat la Kremlin, cu 87,8% din voturi, potrivit unui exit-poll.

Un protest „Amiaza împotriva lui Putin” a fost organizat la Ambasada Rusiei la Chișinău. Un grup de oameni a protestat în fața sediului Ambasadei, în timp ce cetățenii așteaptau pentru a-și exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia.

Un moldovean de 54 de ani, care declară că deține și cetățenia Federației Ruse, a fost reținut, după ce a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Cozi mari s-au format la secțiile de votare din stânga Nistrului în ultima zi de alegeri a președintelui Federației Ruse. Totodată, mai mulți cetățeni au venit la Ambasada Rusiei de la Chișinău pentru a-și exercita dreptul la vot. 

În legătură cu aceasta, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova au venit cu o reacție.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat pe 12 martie la Ministerul Afacerilor Externe, cu privire la deschiderea secțiilor de votare în Transnistria pentru alegerile sale prezidențiale.

Rusia a deschis pentru alegerile sale prezidenţiale mai multe secţii de votare în Transnistria.


Preluat de la: Unimedia.info