(video) Prima reacție a soției lui Navalnîi: „Putin va fi pedepsit pentru ceea ce a făcut”

Iulia Navalnaia a cerut comunității internaționale să se unească și să lupte împotriva „regimului oribil” din Rusia, într-o declarație la Conferința de Securitate de la München, vorbind în rusă.

„Întotdeauna mint. Dar dacă acest lucru este adevărat, vreau ca Putin și toți cei din jurul lui să știe că vor fi pedepsiți pentru tot ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului. Vor fi aduși în fața justiției și acea zi va veni în curând”, a spus ea.

Yulia Navalnaya, wife of Alexei Navalny, speaks at the Munich Security Conference, saying Putin must be held accountable. pic.twitter.com/evDZ80G67Q

Ea a lansat „un apel” ca Vladimir Putin să fie considerat „personal responsabil pentru toate atrocitățile comise”.

„Vreau să fac apel la comunitatea internațională și la toți oamenii să se unească și să învingă acest rău”, a mai spus ea.

Nalvany's wife:

«If this is true, I want Putin and everyone around him to know that they will be held accountable for everything they did to our country, to my family – Yulia Navalnaya

“They always lie. But if this is true, I want Putin and everyone around him to know that they… pic.twitter.com/iB8Iv6Z1KY

Ce spune mama lui Alexei Navalnîi

La rândul său, mama liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, Liudmila Navalnaya, spune că l-a văzut „în viață, sănătos și vesel” pe 12 februarie, în timpul unei vizite la colonia penală unde a fost deținut, a informat publicația rusă independentă Novaya Gazeta pe 16 februarie.

Protest la Ambasada Rusiei de la Chișinău în memoria lui Alexei Navalnîi. Mai mulți manifestanți s-au adunat la poarta Ambasadei cu pancarte în mâini, flori și au aprins lumânări. Unul dintre participanți și-a dat foc la pașaportul său de cetățean al Federației Ruse.

„Trebuie să stabilim toate faptele, iar Rusia trebuie să răspundă la toate întrebările serioase despre circumstanțele morții sale”, a precizat liderul NATO. Pe 16 februarie 2024, administrația Penitenciarelor Federale din Rusia a anunțat că Aleksei Navalnîi, politicianul rus de opoziție, a murit în închisoarea în care era deținut. Cauzele decesului încă nu se cunosc.

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților opozantului rus, Aleksei Navalinîi, care a murit astăzi în penitenciarul în care era deținut.

În decembrie 2023, Alexei Navalnîi a fost mutat într-o colonie penală într-o regiune arctică din nordul Rusiei, după ce susținătorii pierduseră legătura cu el timp de mai bine de două săptămâni. Navalnîi fusese localizat în colonia penală IK-3 din Kharp, în regiunea Iamalia-Neneția, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, a declarat purtătoarea de cuvânt Kira Yarmysh.

După ce a fost dat dispărut aproape trei săptămâni, opozantul rus a transmis un mesaj, prin intermediul echipei sale, în care susține că nu se simte singur și că are o stare de spirit grozavă, dar îi lipsește interacțiunea cu familia și prietenii.

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a acuzat, în ultimul său mesaj, că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.


Preluat de la: Unimedia.info