(video) Percheziții la Cahul: Arme și muniții, ridicate de la doi bărbați suspectați de braconaj

„Potrivit Inspectoratului General de Poliție, aceste acțiuni fac parte dintr-o investigație mai amplă privind activitățile ilegale de vânătoare în zona de sud a țării. În cadrul operațiunii, polițiștii au găsit la domiciliile celor doi bărbați, în vârstă de 35 și 57 de ani, un pistol de semnalizare EKOL SPECIAL 99, calibrul 9 mm, cu numărul și seria deteriorate, și 14 cartușe de același calibru. De asemenea, a fost descoperită o armă de model necunoscut, în stare dezasamblată, echipată cu un amortizor de sunet, având numărul și seria șterse, împreună cu muniții de diferite tipuri și calibre. 

Toate acestea erau deținute fără documentele necesare. În plus, au fost constatate nereguli în ceea ce privește deținerea și păstrarea armelor de vânătoare legale.

Se presupune că munițiile erau adaptate pentru vânătoarea ilegală de animale sălbatice, fără autorizație și în perioade când vânătoarea este interzisă. Bunurile confiscate au fost trimise pentru expertize balistice și traseologice, pentru a se determina dacă au fost utilizate în alte infracțiuni. Ancheta continuă pentru a stabili modul în care bărbații au intrat în posesia armelor și scopul pentru care le păstrau, precum și pentru identificarea altor posibili complici.

Conform legislației din Republica Moldova, cei doi bărbați se confruntă cu riscul unei pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani și cu privarea de dreptul de a deține sau folosi arme”, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova.


Preluat de la: Unimedia.info