(video) „Patinoar” pe o stradă din capitală: Un automobil a alunecat în marșarier şi s-a izbit într-o coloană de mașini

 „Strada Studenților e patinoar. La fel a fost și când a nins data trecută. Deci e o regulă. Dacă tot nu este capacitate de a curăța toate străzile, cel puțin închideți-le pe acelea pe care nu se poate practica șofatul!”, a scris deputatul Alexandr Trubca pe rețele.

 

Pe traseele țării s-au format ambuteiaje kilometrice, din cauza zăpezii, dar și pentru că mai multe persoane au decis să revină astăzi în capitală, după vacanța de Crăciunul pe stil vechi.

Autoritățile au informat că din cauza ninsorii se circula cu dificultate pe mai multe drumuri din țară. Iată ce trasee au fost blocate și trebuiau evitate.

Sute de polițiști au fost implicați la menținerea securității circulației rutiere pe teritoriul țării. Aceștia au intervenit pentru a ajuta șoferii blocați pe traseele înzăpezite.

Pe mai multe traesee din țară s-a circulat cu mare dificultate. Mașinile au fost blocate, iar camioanele trase pe dreapta. Astfel, polițiștii au intervenit pentru a acorda ajutor șoferilor blocați în nămeți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a îndeamnat repetat cetățenii să evite astăzi, data de 8 ianuarie, pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Administrația de Stat a Drumurilor a informat că circulația pe toate drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă, acestea fiind afectate de lapoviță și ninsori. Carosabilul este umed, cu ghețuș, pe alocuri înzăpezit. În unele zone persistă ceață densă, vizibilitatea fiind redusă, spun responsabilii.

Activitatea instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, din Chișinău pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie a fost sistată. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale Chișinău.

La Botanica, un arbore s-a prăbușit pestre 3 copii, din cauza ninsorii. Unul dintre minori a fost transportat la spital, cu mâna fracturată.


Preluat de la: Unimedia.info