(video) „Parcarea specială” a statului, suplinită cu 7 boliduri de lux, furate din UE: Maşinile valorează peste 4 mil. de lei. Trei moldoveni, investigaţi

Potrivit PCCOCS. un automobil a fost ridicat în punctul de trecere Leușeni (Range Rover Vogue), iar celelalte șase (Mercedes CLA 180 CDI, Range Rover Sport, Toyota RAV și CH-R, fabricate după 2020) au fost ridicate după trei luni de documentare a schemei.

„Urmare a cooperării cu autoritățile din Franța, au avut loc 10 percheziții în Chișinău și Hâncești – raionul din care sunt originari cei trei bănuiți, cu vârste de 35, 38 și 45 de ani. Unele din mașinile aduse prin contrabandă erau anunțate ca furate în Uniunea Europeană, iar altele au fost aduse în Moldova cu numerele de înregistrare ale agregatelor falsificate.

Ulterior perchezițiilor, în cadrul cărora au fost ridicați și peste 170.000 lei, care ar proveni din activitate infracțională, cheie universală de pornire a mașinilor furate și alte obiecte importante cauzei penale, procurorii le-a prezentat învinuirile. Totodată, în același dosar în Franța sunt investigați alți doi cetățeni ai Moldovei”, menționează PCCOCS.


Preluat de la: Unimedia.info