(video) „Le-am dat-o pe cea veche și ne-au adus una din magazin”: Un beneficiar din „Rabla pentru electrocasnice” povestește cum s-a ales cu o mașină de spălat nouă

„Am fost telefonați de către un operator și anunțați că suntem participanți ai programului și că avem un voucher. Am mers la magazin să mă conving că acest lucru este adevărat. Acolo, mi-au zis că într-adevăr deținem un voucher în sumă de 12 mii de lei. Tot ce trebuia era să le oferim mașina veche de spălat rufe și ne-au adus una nouă. Atât.

Mașina noastră de spălat veche era deja defectă. Noi chiar planificam să cumpăram una nouă. Așa că a fost un adevărat ajutor pentru noi. Mașina nouă nu produce zgomot și spală mai bine. Copiii au fost uimiți când tehnica a fost adusă acasă. Noi le-am explicat că este practic un cadou pentru familia noastră.

Când am cumpărat noua mașină de spălat, am atras atenția ca pe eticheta energetică să fie cât mai multe semne de plus, ceea ce înseamnă că echipamentul este mai econom. Anume o astfel de mașină de spălat am ales, care economisește maximum energia electrică”, afirmă Evghenii Zirov din Chirsova, tată a patru copii, beneficiar al programului „Rabla pentru electrocasnice”.

Familiile cu un grad înalt de vulnerabilitate energetică beneficiază de vouchere pentru acoperirea, din fonduri europene, a până la 80% din costul unui frigider, aragaz electric sau mașină de spălat.

Beneficiarii sunt selectați dintre cei care s-au înregistrat în anul 2022 pentru a primi compensații pentru perioada rece a anului.

Totodată, 50.000 de persoane au primit vouchere pentru procurarea becurilor eficiente energetic.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat cu suportul PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Național pentru Energie Durabilă. Programul are menirea de a reduce povara facturilor la energie electrică.

UNDP Moldova Centrul Național pentru Energie Durabilă European Union in the Republic of Moldova


Preluat de la: Unimedia.info