O echipă de exploratori a descoperit dovezi că Homo naledi, o civilizaţie non-umană, își îngropa morții și sculpta simboluri pe pereții peșterilor cu cel puțin 100.000 de ani înainte de Homo Sapiens.
Urme ale mormintelor adulților și copiilor Homo naledi au fost găsite în adâncurile sistemului de peșteri Rising Star din Africa de Sud, supranumite „Altarului Umaității”. Descoperirea care schimbă modul în care oamenii de știință înțeleg evoluția umană, scrie Digi24, cu referire la CNN.
Pe pereții de deasupra mormintelor, echipa a observat și simboluri adânc gravate în roca dură, prezentând cruci, simboluri asemănătoare hashtag-urilor și alte forme geometrice. Se estimează că acestea au o vechime între 241.000 și 335.000 de ani.
Simboluri similare găsite în alte peșteri au fost sculptate de Homo sapiens în urmă cu 80.000 de ani și de Neanderthalieni în urmă cu 60.000 de ani și se credea că au fost folosite ca o modalitate de a înregistra și de a împărtăși informații.
„Homo naledi avea unele asemănări cu oamenii, cum ar fi mersul în poziție verticală și manipularea obiectelor cu mâna, dar membrii speciei aveau capete mai mici, o statură mai mică și erau mai subțiri și mai puternici”, a spus Berger Lee Berger, autorul principal a două dintre studii și coautor al celui de-al treilea pe acest subiect.
Preluat de la: Publika.md