(video) Dosarul maşinilor de lux, aduse ilegal în țară pentru piese: Alte boliduri de 2 mil. lei, depistate. Procurorii au pus punct în anchetă şi urmează să o transmită în judecată

Potrivit PCCOCS, mașinile sunt șapte la număr (de diferite modele – Porsche, Mercedes, BMW, Audi) și au fost introduse ilegal din statele Uniunii Europene, dar și din Marea Britanie. Dintre acestea, patru mașini sunt furate din Marea Britanie, iar trei au fost introduse în Moldova fără ca să figureze în registrul traversărilor frontierei. 

„De asemenea, au fost stabilite și alte mijloace de transport introduse ilegal, prin aceeași metodă, iar oamenii legii urmează să stabilească locul aflării lor. Procurorii urmează să trimită dosarul în judecată, fiind vizați patru învinuiți, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, inclusiv organizatorul grupului infracțional”, comunică PCCOCS.

La începutul lunii mai 2024, în acest dosar, au avut loc percheziții în cinci localități, de unde au fost ridicate atât mașini funcționale, cât și spre dezasamblare și piese spre vânzare în valoare de circa 6.000.000 lei. De asemenea, la jumătatea lunii mai autoritățile au anunțat încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei.

În privința unuia din ei Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei, precizează responsabilii.

 

 


Preluat de la: Unimedia.info