(video) De ce a plecat Nicu Popescu? Dodon: A înțeles că se duce la fund corabia „Maia Sandu”. Oamenii deştepți rup rândurile

„Nicu Popescu a fost ministru de Externe şi pe timpul mandatului meu. Am activat cot la cot şase luni. Ce-i drept, cea mai mare parte a timpului nu a fost în țară, sau în deplasări sau cu familia. În calitate de profesionist consider că e o perosnă profesionistă, chiar dacă avem opinii ideologice diferite. 

De ce a plecat? La fel ca mulți alţii care au plecat şi vor pleca, înţelege că se duce la fund corabia „Maia Sandu”. Oamenii deştepți rup rândurile. Pe parcursul următoarelor săptămâni, luni, acest lucru se va amplifica. Pe corabie o să rămână doar Andrei Spînu şi Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon.

La 24 ianuarie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și-a dat demisia.

Nicu Popescu a fost petrecut cu aplauze din funcția de ministru al Afacerilor Externe, în debutul ședinței Guvernului. Premierul Dorin Recean i-a mulțumit pentru eforturile depuse, pe calea integrării europene, și l-a îmbrățișat pe Popescu, la o oră după ce acesta a anunțat public că pleacă de la șefia MAEIE.

„Zvonuri”, astfel a calificat deputatul PAS, Radu Marian, informațiile apărute în spațiul public precum că, Nicu Popescu urmează să plece din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrarii Europene.

Președinta Maia Sandu a semnat două decrete prin care a conferit „Ordinul Republicii” viceprim-ministrului Nicu Popescu și medalia „Meritul Civic” consilierei pe politică externă, Cristina Gherasimov.

Vicepremierul Nicu Popescu a venit cu un comentariu, după ce a fost decorat de președinta Maia Sandu cu „Ordinul Republicii”.

Fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, a plecat de la șefia MAEIE pentru că nu a mai rezistat să stea departe de familia sa, care se află la Paris. Cel puțin așa susține deputatul PAS Vasile Grădinaru, care a precizat că Popescu făcea săptămânal naveta în Franța.


Preluat de la: Unimedia.info