(video) Clipe emoționante în Ucraina. Momentul în care 75 de prizonieri eliberați din Rusia îngenunchează și sărută pământul. Mulți sunt răniți și bolnavi

SBU a făcut publice imaginile, sâmbătă, scrie Kyiv Post. 

Este vorba despre 75 de soldați și civili, care au fost prizonieri de război în Rusia și au ajuns înapoi  în Ucraina ca parte a unui schimb de prizonieri în 31 mai. 

Aproximativ 3.210 de ucraineni au ajuns înapoi în țara lor după ce au fost ținuți prizonieri.

„Acesta este rezultatul muncii Centrului de coordonare pentru prizonieri de război. Viața fiecărui ucrainean are cea mai mare valoare!”, a transmis SBU spunea. 

Unul dintre prizonieri are 22 de ani, fiind vorba despre Mariana Checheliuk, ofițer de poliție în Mariupol. Ea a fost luată prizonier în mai 2022. 

Printre cei eliberați sunt 70 de bărbați și 5 femei, fiind vorba despre 6 ofițeri și 65 de reprezentanți ai soldaților și subofițerilor. Cel puțin o treime dintre cei salvați au răni, boli grave sau dizabilități, a informat Centrul de Coordonare. 

În acest schimb, au fost eliberați din captivitate 37 de reprezentanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv 13 militari ai Forțelor Navale și 2 reprezentanți ai Forțelor Aeriene. 

De asemenea, au fost eliberați 21 de membri ai gărzilor naționale, 7 polițiști de frontieră, 6 angajați implicați în misiuni de salvare și 4 femei din rândul civililor. De asemenea, printre prizonieri sunt 19 apărători ai insulei Zmiiny, 14 militari care păzeau Centrala Nucleară de la Cernobîl și 10 apărători ai Mariupolului, potrivit raportului. 

Schimbul de vineri a fost al 52-lea de la începutul invaziei ruse pe scară largă. Până acum, 3.210 de prizonieri ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă. 

Centrul de coordonare a mulțumit Emiratelor Arabe Unite pentru implicarea  activă în realizarea acestui schimb. 

În închisorile din Rusia mai sunt încă aproape 2.000 de prizonieri ucraineni.


Preluat de la: Unimedia.info