(video) Ambasadorul ucrainean la Chișinău: Dacă partidele pro-ruse revin la conducerea RM, Ucraina va închide hotarul. E primul pas pentru siguranța noastră

„Cetățenii care votează trebuie să se conducă după informații verificate şi să aibă o viziune clară asupra la cum vor fi realizate promisiunile electorale. Ce ţine de partidele care vorbesc despre un perteneriat cu Rusia, aflându-mă la sfârşit de mandat, voi spune mai puţin diplomatic. Haideți să imaginăm o situație. Ucraina să află în război crunt cu Rusia. Într-adevăr, este o luptă pe viață și pe moarte. În Moldova vine la putere un partid care spune că Rusia trebuie să fie un partener. Cum trebuie să reacționeze Ucraina?

În 2022, când s-a început războiul, printre primele decizii luate de autoritățile de la Kiev a fost închiderea hotarelor pe segmentul regiunii transnistrene, care este controlată de ruşi. Astfel, mi se pare firesc că, dacă la conducerea Moldovei vor veni cei care pledează pentru o colaborare cu Rusia, asta înseamnă că ruşii revin în Moldova, un pas din partea Ucrainei ar fi securizarea hotarului pe tot perimetrul Moldovei. Va trebui să ne gândim la siguranța noastră, iar primul pas către această siguranță este închiderea frontierei”, a declarat Marko Șevcenko.


Preluat de la: Unimedia.info