Victorie pentru Jiangsu Suning. Echipa antrenată de românul Cosmin Olăroiu, a cucerit titlul în China

Jiangsu Suning, echipa antrenată de românul Cosmin Olăroiu, a cucerit titlul în China. Formația sa a câștigat cu 2-1 la general finala cu campioana en-titre Guangzhou Evergrande, pregătită de fostul internațional italian Fabio Cannavaro.

După 0-0 în tur, cele două echipe s-au întâlnit din nou la Suzhou.
Ospeții au evoluat în 10 oameni din prelungirile primei reprize, după eliminarea lui He Chao, pentru un fault în postura de ultim apărător.

Gruparea lui Olăroiu a deschis scorul prin Eder, care a înscris chiar din lovitura libera acordată.

Jucători lui Jiangsu au ieșit și mai motivați de la vestiare, și și-au majorat avantajul în minutul 48, prin brazilianul Alex Teixeira, care a marcat cu un șut din marginea careului.

Trupa lui Cannavaro a redus din diferență în minutul 61, prin Wei Shibizao, însă nu a mai putut face nimic pentru a întoarce soarta finalei.
Jiangu Suning a câștigat pentru prima dată titlul de campioană în Superliga chineză.
Tehnicianul român Cosmin Olăroiu și-a trecut un nou trofeu în palmares, după ce a mai cucerit titlul în România, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Din cauza pandemiei de coronavirus, formatul principalei competiţii fotbalistice chineze a fost schimbat, o fază a grupelor şi una eliminatorie înlocuind sistemul obişnuit, tip campionat.


Preluat de la: Publika.md