Victor Parlicov: După ieftinirea gazului, am putea avea facturi mai mici inclusiv la lumină și căldură

„Odată cu scăderea prețurilor reglementate la gaze, veți vedea că vor urma și decizii cu privire la modificarea prețurilor la energia termică și energia electrică. Pentru noi este important ca oamenii să resimtă această tendință de scădere a prețurilor de pe piețele internaționale, să o resimtă și în facturile lor”, a spus Parlicov.

Ieri, ANRE a decis că de la începutul lunii viitoare, pentru un metru cub de gaze, consumatorii casnici vor achita 14 lei și 46 de bani, în loc de 18 lei și 6 bani, cît este în prezent, adică mai puțin cu 3 lei și 60 de bani.

Cei care au compensații la gaze, vor simți mai puțin această reducere. În cazul lor, prețul variază între 12 și 12 lei și 60 de bani pentru primii 180 de metri cubi de gaze. Vor plăti mai puțin doar cei din categoria de vulnerabilitate energetică scăzută. Astfel, în loc de 17 lei pentru un metru cub, ei vor achita noul tarif- de 14 lei și 46 de bani.

Potrivit ANRE, reducerea a fost posibilă după recuperarea de către Moldovagaz a devierilor tarifare, iar ministrul Energiei spune că prețurile au scăzut și pe fundalul situației favorabile de pe piața internațională.


Preluat de la: Noi.md