Vești bune! Un Spital Modular cu 52 de paturi se deschide luni la Constanța

Un Spital Modular, care va completa serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, și care este dotat cu 52 de paturi, se deschide luni la Constanța.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, acesta este primul spital public realizat la Constanța în ultimii 40 de ani. Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța și asigură completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Ministerul Sănătății a aprobat noua structură a SCBI, personalul a trecut printr-un program de pregătire și a fost instruit să utilizeze noile instalații de ventilație. Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator.

Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanță magnetică (RMN) și un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro.

„Asistăm la un mare moment pentru Constanța. De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraș, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că așteptările noastre au fost mari și am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetățenilor”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. Conform primăriei, beneficiul maxim al acestui tip de construcție este viteza de execuție, mobilitatea și versatilitatea. De exemplu, poate fi ușor transformat în spital de campanie și îndeplinește toate cerințele pentru gestionarea și tratarea unor boli infecțioase cu risc mare de răspândire.


Preluat de la: Timpul.md