Vești bune! Persoanele care au simptome uşoare de COVID-19 pot dezvolta anticorpi

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite vin cu o noutate bună. Un grup de medici de la Universitatea Washington au descoperit că şi persoanele care au simptome uşoare de COVID-19 pot dezvolta anticorpi puternici capabili să persiste câteva luni în organism. Cercetările în acest sens sunt în plină desfăşurare pentru a se stabili durata exactă.

Până acum se credea că doar pacienţii cu simptome mai grave dezvoltă anticorpi. Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că, în ultimele 24 de ore, la nivel global, a fost înregistrat cel mai mare bilanţ de la începutul pandemiei. Este vorba despre 294 de mii de cazuri noi de infectare.

OMS avertizează astfel că Europa se confruntă cu al doilea val al pandemiei, ceea ce duce la impunerea de noi restricţii. În Italia, autorităţile au dispus închiderea discotecilor, iar purtarea măştilor în aer liber şi pe timp de noapte a devenit obligatorie. O decizie similară ar putea lua în viitorul apropiat şi Grecia. În Spania, măştile trebuie purtate în toate spaţiile închise şi deschise indiferent de perioada zilei. Sute de oameni deranjaţi de această restricţie au ieşit în centrul Madridului pentru a protesta.

Potrivit datelor, la nivel mondial au fost înregistrate în jur de 21 de milioane 800 de mii de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 şi puţin peste 773 de mii de decese.


Preluat de la: Publika.md