Vești bune pentru cei care așteaptă colete de peste hotare. Poșta Moldovei a recepționat trimiteri din Canada, Hog Kong și Japonia

În această săptămână, Poșta Moldovei a recepționat trimiterile poștale internaționale atât pe cale terestră cât și prin intermediul curselor charter. Coletele, poșta de scrisori și trimiterile EMS din Marea Britanie, Țările de Jos, Canada, Japonia, Hong Kong au ajuns la destinație pe cale aeriană prin intermediul unei curse charter.

Totodată, în urma colaborării cu Poșta Română și Ukrposhta, au fost primite colete din Bulgaria, Germania, Franța, Macedonia, România, Serbia, Singapore, Rusia, Suedia și Ucraina.

Doar pe pacursul zilei de vineri, la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei (CPTP), a parvenit o cantitate de cca 1700 de kg de trimiteri poștale care deja au fost prelucrate și transportate spre oficiile poștale.

Potrivit unui comunicat difuzat de Poșta Moldovei, destinatarii vor fi informați despre sosirea trimiterilor în oficiile poștale prin două metode: expedierea unui mesaj de informare destinatarului, în cazul, în care pe colet va fi indicat numărul de telefon al acestuia, sau prin expedierea la adresa beneficiarului a unui aviz de primire.

În continuare Poșta Moldovei depune efort maxim și duce tratative cu companiile aeriene care urmează să organizeze cursele charter, pentru a intensifica procesul de recepționare și expediere a trimiterilor poștale, inclusiv pentru SUA.

Referitor la trimiterile internaționale din China, administrația Poștală din țara respectivă a remis informația că în urma capacităților limitate de transportare a poștei, au decis să returneze vânzătorilor trimiterile poștale comandate până pe 17 martie 2020 și au îndemnat clienții să se adreseze direct vânzătorilor de la care au realizat comanda produselor pentru a recupera banii, ori pentru a programa o expediere nouă. În cazul în care vânzătorul solicită confirmare oficială precum că trimiterea internațională înregistrată nu a parvenit la destinatar, persoanele pot solicita o astfel de informație doar pentru  trimiterile înregistrate la adresa de email informatii@posta.md

Din cauza situației create de Covid-19 la nivel global, majoritatea operatorilor poștali desemnați ai țărilor membre UPU constată diminuarea cantitățile de trimiteri internaționale recepționate în ultimele trei luni, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md