Veste minunată în sportul moldovenesc! Dimitriana Surdu va aduce pe lume un băiat

Veste minunată în sportul moldovenesc! La sfârșitul acestei luni atleta Dimitriana Surdu va aduce pe lume un băiat. Sportiva și soțul ei Petru vor deveni părinți pentru prima oară.
Viitoarea mămică a mărturisit că trăiește cea mai frumoasă perioadă din viață.

Dimitriana Surdu:”Nu-mi vine a crede că voi deveni o mămică. Când o să-l simt pe băiatul în brațe, atunci va fi cea mai mare fericire și voi simți ce înseamnă a fi o mămică.”

Soții au ales deja numele bebelușului, pe care îl va chema Damir.

Dimitriana Surdu:”Mulți mă întrebau pe cine doresc cel mai mult? Pe fată sau pe băiat? Răspunsul meu a fost următorul: Nu pot să vă dau niciun răspuns. Cine va fi, al meu va fi. Când mă adresam, mă adresam la masculin. Parcă instinctul îmi zicea că e băiat.”

Pe timp de pandemie, atleta și-a menținut forma fizică și a efectuat diferite exerciții, neștiind că este însărcinată.

Dimitriana Surdu:”Efectuam exercițiile necesare, care îmi dădea antrenorul pentru aruncări. Veneam în oraș și tot mă antrenam – sala de forță, haltera, aruncarea greutății. Când am aflat că sunt însărcinată, am lăsat brusc.”

Surdu, care concurează în proba de aruncarea greutății, este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce urmează să aibă loc în această vară. Ea consideră că nașterea copilului nu va influiența negativ pregătirea pentru această competiție.

Dimitriana Surdu:”Din contra, o să-mi dea o putere să mă impun mai mult ca să arăt un rezultat mai efectiv. O să mă ajute moral și spiritual pentru o participare mai bună.”

Dimitriana Surdu este câştigătoarea mai multor competiţii internaţionale.
Printre cele mai importante performanţe se numără cucerirea medaliei de argint la Jocurile Europene din 2015 de la Baku, triplă campioană balcanică, participantă la Olimpiada din 2016 de Rio de Janeiro şi finalistă la Campionatul Mondial, desfăşurat anul trecut la Doha, Qatar.


Preluat de la: Publika.md