Veste bună pentru locuitorii oraşului Taraclia. A fost finalizat proiectul de iluminare stradală

De Ziua Independenţei, pe toate străzile din oraşul Taraclia s-au aprins luminile, după trei decenii de beznă. În cele şase sectoare, muncitorii au montat o reţea electrică de 65 de kilometri şi au instalat peste 2500 de becuri LED. Finalizarea proiectului de iluminare stradală a fost marcată cu focuri de artificii. 

Taraclia nu a arătat niciodată atât de frumos după apusul soarelui. Cel puţin asta au spus localnicii, după ce pe toate străzile oraşului s-au aprins luminile.

”Taraclia a devenit cel mai luminos oraş din sudul ţării.”

Totuşi, cel mai mult oamenii apreciază faptul că se vor putea deplasa seara în siguranţa prin oraş.

”Iluminarea stradală înseamnă siguranţă. Chiar şi în cele mai mici locuri, unde înainte era beznă şi se putea întâmpla orice, acum este lumină. Au fost iluminate toate străzile, toate intersecţiile, totul.”

”Nu ne mai este frică să mergem seara pe străzi. De exemplu, eu acum plec acasă şi nu mă tem, deoarece străzile sunt iluminate şi nu există riscul că aş putea cădea. Este mult mai bine.”

Primarul oraşului Taraclia, Veaceslav Lupov, dă asigurări că în oraş a fost instalat un sistem de iluminat stradal modern şi econom.

”În fiecare zi aud cuvinte de mulţumire din partea oamenilor. Pe multe străzi nu a fost niciodată lumină, nici în perioada Uniunii Sovietice, nici după această perioadă. Şi acum, când se aprinde lumina pe acele străzi, oamenii spun că nu credeau că acest lucru este posibil.”, a comunicat primarul oraşului Taraclia, Veaceslav Lupov.

Oraşul Taraclia a fost iluminat în cadrul unui proiect social iniţiat de Partidul ”ȘOR”.

”Lipsa luminii este o problemă importantă, soluţionarea căreia a fost o prioritate. Astfel, serile o să vă plimbaţi în siguranţă şi nu o să vă fie frică pentru copiii voştri, atunci când se întorc acasă. Noi abia începem realizarea proiectelor de infrastructură în Taraclia. Nu am glumit atunci când am spus că Taraclia va deveni o Nisa a țării noastre.”, a afirmat preşedintele Partidului ”Şor”, Ilan Şor.

”Astăzi, în Taraclia se finalizează un proiect important. De asemenea, pe lângă Taraclia şi Orhei, proiecte similare sunt implementate în alte 60 de primării. Noi aşa vedem dezvoltarea ţării. Prin asemenea metode putem moderniza Republica Moldova.”, a menționat deputatul Partidului ”Şor”, Violeta Ivanov.

Până acum, în zeci de localităţi din ţară au fost instalate sisteme de iluminat stradal, iar până la sfârşitul acestui an, vor fi iluminate străzile din peste o sută de localități din țară.


Preluat de la: Publika.md