Veste bună! Aleea pietonală de pe bulevardul Grigore Vieru din Capitală va fi reabilitată

Veste bună pentru locuitorii din Capitală. Aleea pietonală de pe bulevardul Grigore Vieru va fi reabilitată.

Proiectul de execuție prevede amenajarea pistelor pentru bicicliști, a trotuarelor și a spațiilor verzi, precum și instalarea mobilierului urban. Totodată, va fi montat un sistem de irigare a zonelor verzi și a iluminatului nocturn decorativ pe aleea pietonală.

Edilul capitalei a fost informat de către responsabili că serviciile municipale de profil au început deja intervenția în zonă prin schimbarea corpurilor de iluminat vechi cu cele de tip LED și revopsirea pilonilor de pe artera de circulație. 

Aleea de pe bd. Grigore Vieru este o zonă frumoasă din oraş, dar ne propunem să fie şi amenajată, astfel ca oamenii care se plimbă să primească satisfacţie de la spaţiul de recreere”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, Î. M. Regia „Exdrupo” va interveni prin lucrări de schimbare a bordurilor deteriorate de la intersecţiile din perimetrul bulevardul Grigore Vieru și va crea condiții de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă. Pentru traversarea în siguranță a cetățenilor, trecerile pietonale vor fi supraînălțate.

Proiectul de reabilitare va fi realizat cu suportul financiar al unei bănci comerciale și a mai multor agenți economici care activează în zonă. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie