Vasile Năstase cere ca CNA să pornească un DOSAR PENAL pe numele lui Marian Lupu după publicarea investigației RISE

 

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a expediat o adresare către Centrul Național Anticorupție și îi cere instituției să pornească urmărirea penală față de actualul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu. La originea adresării este o investigație jurnalistică realizată de rise.md, conform căreia o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate, printre care și studiile fiicei lui Marian Lupu.

Năstase îi cere CNA-ului să „investigheze faptele descrise în materialul jurnalistic, să ancheteze toate circumstanțelor și tragerea la răspundere a celor implicați în actul de corupție”.

De asemenea, deputatul îi cere președintelui Curții de Conturi să-și dea demisia.

„Nicio zi fără dezvăluiri! Jurnaliștii de la RISE l-au identificat pe Gicul lui Marian Lupu. Am trimis Centrului Național Anticorupție interpelarea de mai jos pentru a porni un dosar penal și a stabili cine și în ce măsură a participat la aceste acte oribile de corupție. Domnule Lupu, dați-vă demisia!”, a menționat Năstase pe o rețea de socializare.

 


Preluat de la: Timpul.md