Vadim Ceban, președintele MoldovaGaz: Regiunea transnistreană trebuie să caute singură soluții pentru a-și achita datoriile acumulate față de furnizorul rus de gaze naturale”

Regiunea transnistreană are datorii mari pentru achiziția gazelor naturale. Cele peste șase miliarde de dolari datorați de transnistreni ar trebui să fie achitate tot de ei și nu de locuitorii de pe malul drept al Nistrului, spune președintele Moldova Gaz, Vadim Ceban.

Vadim Ceban a precizat că ”Moldovagaz” are datorii totale față de furnizorul din Rusia de 7,4 miliarde de dolari, însă majoritatea sunt acumulate de regiunea transnistreană. Datoria Chișinăului este de 450 de milioane de dolari.

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a mai prezentat că, indiferent de rezultatele negocierilor dintre Ucraina și Federația Rusă, din 1 ianuarie 2020, cetățenii Republica Moldova vor fi asigurați cu gaze naturale. În caz de necesitate, în regim revers prin coridorul Transbalcanic. Totodată, șeful de la Moldova Gaz spune că Republica Moldova va semna în scurt timp și contractul cu Gazprom.

Rușii visează „frumos” și vor ca Republica Moldova să plăteasca gazul consumat în regiunea aflată sub ocupația rusească


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie